OPLEIDING HOOFD BEDRIJFSHULPVERLENING

Doel

Als vermeld in de Arbowet dienen werkgevers maatregelen te treffen die er voor zorgen dat BHV’ers hun uitvoerende taak met voldoende deskundigheid kunnen uitvoeren. Een hoofd BHV kan deze taak – indien de werkgever dit niet zelf kan of wil – op zich nemen. Een hoofd BHV heeft een coördinerende functie en vertaalt het BHV beleid in concrete maatregelen. Deelnemers kunnen de bedrijfshulpverlening organiseren, oefenen, beheren en dragen beleidsmatig zorg voor de communicatie.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor personen die:
– Management verantwoordelijkheid dragen, zoals leidinggevenden, voor een onderdeel van de organisatie;
– Verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden en implementeren van het BHV-beleid inzake de veiligheid in het bedrijf of inrichting.

Inhoud

– Wet & regelgeving
– Taken & eisen BHV
– Arbobeleid
– Van RI&E naar organisatie BHV
– Opzet en beheer van de BHV organisatie
– Controleren en bijsturen

Studiebelasting

De cursus bestaat uit twee lesdagen en een examendag in een periode van 24 weken. In de tussenliggende periode krijgt de kandidaat tien weken de tijd om een beleidsplan op te stellen ten behoeve van de eigen BHV organisatie. De kandidaat moet rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 60 uur.

Incompany

ARBO4ALL verzorgt ook incompany opleidingen die uitgevoerd kunnen worden in het “eigen” bedrijf. Vraag naar de mogelijkheden.     

Kosten

De cursus duurt in totaal drie dagen (twee lesdagen en één examendag) .De kosten voor een opleiding via open inschrijving bedragen €799,- p.p. (exclusief BTW). Dit is inclusief examen, lunch koffie en thee, cursusmateriaal en het pasje. De kosten van een incompany opleiding zijn op aanvraag.