OPLEIDING LADEN EN LOSSEN MET DE AUTOLAADKRAAN

Doel

Deze opleiding is bestemd voor chauffeurs van bedrijfsauto’s met een autolaadkraan. Een belangrijk deel van de bedrijfsongevallen is te wijten aan onveilig gebruik van hijsgereedschappen en hijswerktuigen. Ondeskundig gebruik leidt tot gevaar, beschadigingen, tijdverlies en ontevreden klanten. Bovendien staat de persoonlijke veiligheid van u of uw medewerkers op het spel. Deze opleiding is geschikt voor autolaadkranen tot 10 ton meterkraan (>10 ton meter , dan moet u uitwijken naar een gecertificeerde TCVT opleiding).

Inhoud

Deze opleiding verschaft de cursist kennis en vaardigheden met betrekking tot het opstellen en bedienen van de kraan, de stabiliteit en belastbaarheid van het hydraulisch systeem. De cursist leert met goedgekeurde hijsmiddelen en een goedgekeurde autolaadkraan laden en lossen . Bovendien krijgt de cursist een ruim inzicht in de veiligheidsaspecten bij het gebruik van de kraan.
Inhoud theorie
– Technische aspecten van de kraan
– Arbo-wet
– Werkvoorbereiding
– Maximale werkbelasting
Inhoud praktijk
– Controle van de kraan
– Controle van hijsgereedschappen
– Veiligheidsaspecten
– Het verplaatsen /stapelen van
– Invouwen en rijklaar maken.

Uitvoering

De opleidingsduur bedraagt 1 dag. De theorie en praktijk worden afgewisseld. De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Het certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar. Wij verzorgen deze opleiding op de werkplek van de deelnemers, waarbij gebruik wordt gemaakt van uw vrachtauto met autolaadkraan.

Kosten

Op aanvraag, wij maken graag een offerte op maat!