OPLEIDING PREVENTIEMEDEWERKER (1 DAAGS)

Doel

De preventiemedewerker dient volgens de wet deskundig te zijn op het gebied van bedrijfsrelevante Arbo risico’s. Als je wilt weten wat dat precies inhoudt en je de benodigde kennis eigen wilt maken is deze opleiding voor jou geschikt. De opleiding helpt inzicht te krijgen op de functie en het aandachtsveld van de preventie medewerker. Hierbij kun je denken aan bv. het opstellen van de RI&E, BHV plan en de insteek om preventieve maatregelen te nemen op het gebied van arbeidsomstandigheden. De Preventiemedewerker opleiding verloopt via het officiële NIBHV certificaat “Preventiemedewerker”. (de opleiding wordt afgesloten met een officieel examen).

Voor wie

De ééndaagse opleiding is bedoeld voor aanstaande preventiemedewerkers. Gericht op het midden & kleinbedrijf.

Inhoud opleiding

– Rol van de Preventiemedewerker binnen het bedrijf
– Nieuwe Arbo wetgeving omtrent rol preventiemedewerker (07-2017)
– Arbo risico’s
– Persoonlijke beschermingsmiddelen
– Poortwachtersregeling ,wat houdt dit in ?
– Opstellen RI&E
– Voorlichting en onderricht
– Motivatie van medewerkers
– Ongevallen en bijna-ongevallen
– Noodplan – wat is er geregeld bij calamiteiten?

Incompany

Juist omdat iedere bedrijfssituatie anders is, verzorgt ARBO4ALL ook bedrijfsspecifieke In company opleidingen. Dit kan bij ARBO4ALL al vanaf zes personen per cursusgroep. De In company opleiding gaat uitvoerig in op de situatie van het bedrijf.

Kosten

De opleiding duurt één dag. De kosten voor de open inschrijving opleiding bedragen €299,- p.p. (exclusief BTW). Dit is inclusief lunch koffie en thee, cursusmateriaal en het certificaat. De kosten van een Incompany opleiding zijn op aanvraag.