OPLEIDING BASISVEILIGHEID (VCA) & VEILIGHEID VOOR OPERATIONEEL LEIDINGGEVENDE (VOL)

Doel

In toenemende mate is er binnen bedrijven aandacht voor veiligheid en veilig werken. Leidinggevenden op operationeel niveau dienen niet alleen op de hoogte te zijn van de Basisveiligheid; ook wordt vereist dat leidinggevenden de medewerkers motiveren en instrueren om veilig te werken. De cursus Veiligheid voor Leidinggevenden gaat dieper op deze materie in. Het doel is om het kennisniveau van leidinggevenden te vergroten. Met het goed doorlopen van deze cursus wordt voldaan aan de opleidingseisen ten aanzien van certificering betreffende het VCA traject.

Inhoud

In de cursus Veiligheid voor Leidinggevenden VOL-VCA komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:
– Arbo-wet
– risico’s en preventie
– gevaarlijke stoffen
– brand – en explosiegevaar
– machines, gereedschap en elektriciteit
– hijsen en tillen
– werken op hoogte
– persoonlijke beschermingsmiddelen
– werkvergunningen en besloten ruimten.

Uitvoering

De cursus Veiligheid voor Leidinggevenden VOL-VCA ,wordt in principe op een door Arbo4all geplande locatie gegeven. Incompany cursussen, financieel interessant vanaf 8 deelnemers, behoren echter eveneens tot de mogelijkheden. Data en tijdstippen worden in overleg overeengekomen. De open inschrijving cursus bestaat uit 1 hele dag van 08.00 tot 18.00 uur. Op basis van incompany kan de cursus ook op 2 avonden worden gegeven.

Kosten

Als basisprijs kan worden uitgegaan van € 225,- per medewerker per cursus. Dit bedrag is inclusief cursusboek, proefexamen, erkend examen door het Centraal College van Deskundigen, koffie en thee, fris en lunchbuffet. Informeert u vrijblijvend naar de mogelijkheden voor incompany cursussen. Incompany cursussen kunnen plaatsvinden vanaf 8 personen.