OPLEIDING PLOEGLEIDER BEDRIJFSHULPVERLENING (BHV)

Doel

De eerste vijf minuten van een calamiteit zijn van cruciaal belang. Van bedrijfshulpverleners wordt verwacht direct actie te ondernemen om erger te voorkomen. Beschikt het bedrijf over meerdere BHV’ers in de organisatie? Dan is een leidinggevende onmisbaar om de hulpverlening in goede banen te leiden. De ploegleider BHV opleiding leert deelnemers het voorbereiden van de inzet van de BHV-ploeg, het beheer en de controle van de middelen, een goede communicatie, evaluatie en rapportage.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor bedrijven waar veel bedrijfshulpverleners zijn en/of de bedrijfslocatie complex is. Als toelatingseis wordt gesteld dat deelnemers in het bezit moeten zijn van een geldig BHV-certificaat. De cursus herhaling ploegleider BHV frist de eerder opgedane kennis van de deelnemers op.

Inhoud

BHV organisatie
Arbo wetgeving
BHV structuur
Externe hulpmiddelen
Materialen en communicatie
Inzet bij een calamiteit
Ontruiming
Inzetoefening
Na de opleiding ben je in staat om een ontruimingsoefening te organiseren, het BHV team aan te sturen, te communiceren met en zonder portofoon en als laatste de BHV middelen te controleren en beheren.

Incompany

ARBO4ALL verzorgt ook incompany opleidingen die bij het bedrijf op locatie gehouden kan worden. Vraag naar de mogelijkheden!.

Kosten

De opleiding duurt in totaal twee, niet-aaneengesloten dagen De kosten voor een opleiding via open inschrijving bedraagt € 449,- p.p. (exclusief BTW). Dit is inclusief examen, lunch koffie en thee, cursusmateriaal en het pasje. De kosten van een incompany opleiding zijn op aanvraag. De Ploegleider herhaling opleiding bestaat uit 1 dag en de kosten bedragen hiervoor €199,- p.p.