OPLEIDING BASISVEILIGHEID VCA

Doel

In toenemende mate is er binnen bedrijven aandacht voor veiligheid en veilig werken. Door het volgen van de Basisveiligheid opleiding (VCA) wordt het kennisniveau van het uitvoerende personeel vergroot, waardoor arbeidsgebonden risico’s beter zijn in te schatten. Daarnaast is, in het kader van VCA certificering, het behalen van de Basisveiligheid opleiding (VCA) door de medewerkers van (onder)aannemers verplicht.

Inhoud

De Basisveiligheid opleiding (VCA) omvat onder andere de volgende onderdelen:
– Arbo-wet
– risico’s en preventie
– gevaarlijke stoffen
– brand – en explosiegevaar
– machines, gereedschap en elektriciteit
– hijsen en tillen
– werken op hoogte
– persoonlijke beschermingsmiddelen
– werkvergunningen en besloten ruimten.

Uitvoering

De Basisveiligheid opleiding (VCA) wordt in principe op een door Arbo4all geplande locatie gegeven. Incompany opleidingen, financieel interessant vanaf 8 deelnemers, behoren echter eveneens tot de mogelijkheden. Data en tijdstippen worden in overleg overeengekomen. De opleiding bestaat uit 1 hele dag van 08.00 tot 18.00 uur. Op basis van incompany kan de opleiding ook op 2 avonden worden gegeven.

Kosten

De kosten bedragen (op basis van open inschrijving) €225,- p.p. Dit bedrag is inclusief cursusboek, proefexamen, erkend examen door het Centraal College van Deskundigen, koffie en thee, fris en lunchbuffet. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor incompany opleidingen. Incompany opleidingen kunnen plaatsvinden vanaf 8 personen.