OPLEIDING EHBO (2,5 DAG INCL. ORANJE KRUIS EXAMEN

De 2,5 daagse basiscursus Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) leidt op tot het Eenheidsdiploma EHBO van het Oranje Kruis. Een EHBO-er heeft meer vaardigheid en deskundigheid dan een BHV-er in het bieden van Levensreddende Eerste Handelingen. Als uit de RI&E van een bedrijf blijkt dat de kans op een ongeval groter is dan gemiddeld dient een bedrijf over gediplomeerde EHBO-ers te beschikken.

Doel

Het doel van de opleiding is het trainen van personeel op het gebied van het verlenen van Eerste Hulp bij Ongelukken.

Inhoud

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door een arts en een instructeur Eerste Hulp. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingeschakeld. Deelnemers aan de EHBO cursus leren wat te doen bij o.a.:
Stilstand van de bloedsomloop
Stoornissen in het bewustzijn
Stoornissen van de ademhaling
Reanimatie
Ernstige uitwendige bloedingen
Shock
Uitwendige wonden
Brandwonden
Kneuzing en verstuiking
Ontwrichting en botbreuken
Oogletsels
Vergiftiging
Elektriciteitsongevallen
Letsels door koude
Letsels door warmte
Vervoer over korte afstand
Verband- en hulpmiddelen
Het menselijk lichaam

EHBO diploma

Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een examenteam, bestaande uit een reanimatie-instructeur (die ook arts en tevens een door de NRR bevoegd reanimatie-instructeur is óf een verpleegkundige die tevens instructeur Eerste Hulp is) en met inschakeling van 1 Lotusslachtoffer. Het omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte. Dit certificaat is 2 jaar geldig. Om het diploma geldig te houden is men verplicht om per jaar 7 uur EHBO herhaling te volgen.

Incompany

De open inschrijving training bestaat uit 2,5 dag instructie van 08.30 tot 16.30 uur. Eerst 2 dagen aaneengesloten en een week later een halve dag examen. De groepen bestaan gemiddeld uit 10 tot 12 deelnemers. Zowel het theorie als het praktijkgedeelte wordt met een toets afgesloten. Voor groepen en ‘in-company’ trainingen kunnen de cursusvorm en tijden (avonden en weekenden zijn ook mogelijk) worden aangepast. Alle EHBO opleidingen kunnen zowel bij ARBO4ALL als bij u op locatie worden uitgevoerd.

Kosten

De kosten bedragen op basis van open inschrijving €399,- p.p. ( dit is inclusief oranje kruis examen, voor alle dagen koffie , thee, fris en lunch – uitgezonderd lunch op de examendag).